Rens Kalkman

Professional aan het woord – 23 Jun 2022 door Nick Booston

"Het traineeship zit goed in elkaar en onze groep is heel hecht"

“Als tiener wist ik niet goed wat ik wilde. Ik startte met een grafische opleiding. Maar omdat ik het menselijke aspect miste, switchte ik naar sociaal-cultureel werk. Daar was weinig werk in te vinden en dus heb ik allerlei baantjes gehad. Uiteindelijk ben ik een makelaarsopleiding gaan volgen: afwisselend én sociaal. Toch liep ik daarin vast: het was te commercieel.”

“Ik zat dus zonder opleiding en zonder werk, maar inmiddels wist ik wel beter wat bij me paste: flexibel werk mét mensen. Al surfend ontdekte ik dat NuFlex vacatures had voor trainees Burgerzaken. Dat sprak me aan. Als je voor de gemeente werkt, heb je veel contact met inwoners en kun je mensen helpen. Er zijn ook veel doorgroeimogelijkheden. Ik heb meteen gesolliciteerd.”

“Tijdens de kennismaking viel me op hoe betrokken het NuFlex-team is. Ze dachten met me mee en samen kwamen we tot de conclusie dat dit traineeship goed zou passen. Wat ik mooi vond, is dat ze heel goed in kaart brachten wie je bent en waar je naartoe wilt. Ik werd bevestigd in het idee dat ik echt met mensen wil werken en dat ik geen leider ben maar een teamspeler.”

“De eerste module van het traineeship is net achter de rug. Het is een basisopleiding waarin je een heel goed beeld krijgt van het gemeentewerk. Je leert ook de basisvaardigheden voor Burgerzaken. De lessen zitten goed in elkaar en de docenten zijn ervaringsdeskundigen. Ook leuk: onze traineegroep is heel hecht.”

“Na deze eerste module mag je meteen aan de slag bij een gemeente. Een deel van mijn groep is al ‘op opdracht’, ik ben binnenkort aan de beurt. Naast je werk bij Burgerzaken start je met het halen van de mbo-4-certificaten die nodig zijn voor dit werk. In de uren dat je niet op opdracht bent, zit je bij NuFlex op kantoor om te werken aan je opleiding en ontwikkeling. Het is er gezellig en je krijgt goede begeleiding.”

“Voor mij is dit een nieuw startpunt. Als ik het werk bij Burgerzaken onder de knie heb, kan ik een volgende stap zetten. Op termijn zou ik wel als jeugd- of Wmo-consulent aan de slag willen: werken met mensen die vastlopen en hen helpen. Bij NuFlex is alle ruimte om me daarin te ontwikkelen.”

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.