Over NuFlex

Over NuFlex

Vakwerk in overheidsland

De afgelopen jaren is NuFlex gegroeid tot interim-specialist bij gemeenten door heel Nederland. Ons detacheringsbureau helpt gemeenten aan de specialisten die ze nodig hebben. Onze interimprofessionals voeren projecten en werkzaamheden uit bij uiteenlopende gemeentes. Ze worden daarin ondersteund door ons team op kantoor. Samen vormen we een hechte community van vakmensen. NuFlex is veel meer dan een doorsnee detacheerder. Doordat we scherp focussen op wat we wel én niet doen, kunnen we professionals leveren die betrokken, bevlogen en deskundig zijn. Met ons eigen opleidingshuis en ons talentmanagement zorgen we dat deze mensen hun kennis en kunde optimaal kunnen inzetten.

Ongeveer één op de vijf medewerkers bij gemeenten wordt ingehuurd: via detachering, payrolling of als zzp’er. Eigenlijk heel logisch, want de arbeidsmarkt is krap en daarom heb je soms mensen van buiten nodig. Maar misschien nog wel belangrijker: een flexibele schil van werknemers heeft extra voordelen. Bijvoorbeeld als je tijdelijk meer handen nodig hebt omdat de verkiezingen eraan komen, of omdat iedereen nog nét voor de zomer z’n paspoort wil laten verlengen. Inhuur is ook handig als je een externe adviseur wilt laten meedenken over nieuwe beleid, of als je een frisse blik nodig hebt in je team.

Kleur bekennen

In 2013 debuteerde NuFlex in deze flexmarkt. Bij de start lag onze focus op detachering in overheid en onderwijs, maar al snel maakten we de keuze om ons te specialiseren. In de laatste paar jaar is de lokale overheid onze core business geworden. Ook binnen die tak van sport bekennen we kleur: we zijn geen generalisten, maar specialisten. We kiezen voor Burger- en Publiekszaken, het sociale domein, het ruimtelijke domein en de algemene bedrijfsvoering. Binnen deze afdelingen leveren we vooral ondersteunend en adviserend werk.

Vakmensen

Onze interim-professionals – de mensen die we detacheren – weten waar ze over praten. Van klanten horen we dat ze deskundig, prettig in de omgang en snel ingewerkt zijn. Voordat een professional aan een opdracht bij de gemeente begint, checken we altijd of er nog een update in kennis nodig is. Die scholing geven we zo nodig in het eigen opleidingshuis van NuFlex. Dat is ook de plek waar we onze young professionals opleiden: trainees met veel potentie, die starten aan een loopbaan bij de gemeente. In hun traineeship is niet alleen aandacht voor de juiste vakkennis, maar ook voor kennis van de overheidscultuur, voor sociale vaardigheden en een proactieve houding. En dat betaalt zich terug, zoals een van onze klanten mooi verwoordt: “Deze young professionals passen hun geleerde kennis direct toe in de praktijk. Ze zijn dan ook meteen inzetbaar.”

Kenniscreatie

Interim-professionals zijn meer dan ‘de juiste handen op de juiste plek’. We merken steeds vaker dat deze professionals ook een kennispartner zijn voor de lokale overheid. Onze professionals werken vaak bij verschillende gemeenten. Ze ervaren dus hoe systemen en processen op verschillende plekken werken. Daardoor zien ze wat do’s and don’ts zijn. Die kennis nemen ze mee – en delen ze – op andere werkplekken. Zo kunnen ze de ontwikkelcultuur binnen gemeenten versterken. En ze helpen mee om onze opleidingen door te ontwikkelen, door de vraagstukken in te brengen die ze op de werkvloer tegenkomen. Werk en kenniscreatie gaan hand in hand.

Werkgeverschap

Interim-werk vraagt intussen wel veel flexibiliteit en veerkracht van professionals. Daarom vinden we het belangrijk dat onze mensen een goed fundament hebben: dat ze zich écht onderdeel voelen van NuFlex en dat ze terug kunnen vallen op ons interne team. We zorgen op verschillende manieren dat ze stevig staan. Met een vast contract, goede ontwikkelmogelijkheden én persoonlijke begeleiding als ze ‘op opdracht’ zijn. Doordat we zo actief inzetten op goed werkgeverschap, kunnen mensen het beste uit zichzelf halen.

Ruimte voor groei

De komende jaren zien we mooie kansen om NuFlex nog verder te laten groeien. De arbeidsmarkt biedt genoeg plek om onze pool van interimmers uit te breiden. Via ons opleidingshuis kunnen mensen aan een mooie loopbaan in gemeenteland beginnen. Uiteindelijk is dat de rode draad door ons werk: dat we talent willen laten groeien. Het talent van zij-instromers die van loopbaan willen switchen. Van mensen die uit het arbeidsproces zijn geraakt en een nieuwe kans nodig hebben. Van professionals die de overstap willen maken naar de dynamiek van het detacheringswerk. Zulke talenten geven we graag de ruimte – en dan gebeuren er mooie dingen.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.