Het Opleidingshuis van Nuflex

Voor professionals – 08 Sep 2022 door Nina van NuFlex

Bouwen aan je talenten

Talent groeit als je er aandacht aan geeft. Daarom staat ontwikkeling centraal in alles wat we doen bij NuFlex. We hebben een eigen opleidingshuis met vier onderdelen. Hier kunnen onze interim-professionals vakkennis opdoen en nieuwe vaardigheden leren.

Traineeship ‘adviseur van de toekomst’

NuFlex biedt een eigen traineeship voor jonge high potentials die met overtuiging kiezen voor een carrière binnen de decentrale overheid. Dit programma is speciaal bedoeld voor talentvolle hbo- of wogeschoolde jongeren met maximaal twee jaar werkervaring. In een intensief leerwerkprogramma van één jaar ontwikkelen ze zich van generalist tot specialist in een vakgebied. Tijdens hun traineeship helpen ze ook mee aan kennisontwikkeling bij gemeenten en binnen NuFlex. Ze verdiepen zich in specifieke thema’s en delen die kennis via whitepapers en seminars. Zo groeien ze uit tot onze ‘adviseurs van de toekomst’: hooggekwalificeerde interimprofessionals die vooroplopen in hun vakgebied.

Vakgerichte traineeships

Met vakgerichte traineeships leiden we mensen op voor veelgevraagde functies binnen gemeenten, zoals Wmo-consulent, W&I-consulent of medewerker Burgerzaken. Vooral voor (zij-)instromers op mbo- en hbo-niveau is zo’n opleiding een mooie manier om door te groeien naar een nieuwe functie. Veel van deze mensen hebben al een passende achtergrond en de nodige werkervaring. Daardoor kunnen ze met een korte opleiding vaak een forse stap zetten. In deze scholingstrajecten geven we niet alleen aandacht aan de broodnodige vakkennis, maar ook aan thema’s zoals gedrag en cultuur binnen de gemeente. Zo ontwikkelen mensen de hard- en softskills die nodig zijn voor een overheidsfunctie. Vaak staan ze al na vier tot zes weken goed voorgesorteerd om aan hun nieuwe loopbaan te beginnen. Als ze aan het werk zijn, worden ze actief begeleid door de talentmanager. Ze volgen kennis- en intervisiesessies en krijgen coaching on the job.

Actualiteitencursussen

Wet- en regelgeving en procedures binnen het gemeentelijk domein veranderen voortdurend – en onze medewerkers bewegen mee. Er is ruime aandacht voor de doorontwikkeling van onze interim-professionals. Elke professional evalueert regelmatig samen met de talentmanager welke ontwikkelingen er spelen in zijn of haar vakgebied. Met gerichte bijscholingen – passend bij het functie- en kennisniveau – houdt iedereen de kennis actueel.

(Vaardigheids) trainingen

Professionals die willen doorgroeien in hun vakgebied, krijgen de ruimte om aanvullende opleidingen te doen. Dat loopt van een eenvoudige vaardigheidscursus in excel tot een communicatietraining of een mediation-opleiding. We stimuleren medewerkers om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Want professionals zijn het meest betrokken en bevlogen als ze doen waar ze goed in zijn.

Talent managen

Elke interim-professional van NuFlex wordt begeleid door een talentmanager. Hij/zij checkt regelmatig of iemand bijscholing nodig heeft, bepaalde vaardigheden wil ontwikkelen of een aanvullende opleiding wil volgen.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.