Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

NuFlex is een hecht team dat voor elkaar klaarstaat en waarbij samenwerken op nummer 1 staat. Wij geloven bij NuFlex sterk dat ieder mens, hoe oud en met welke achtergrond ook, talenten heeft! De grote vraag is of deze talenten passen bij een bepaalde rol of opdracht. Ons team helpt van vacature tot match. NuFlex ondersteunt dagelijks veel organisaties bij het maken van de meest optimale match tussen het profiel van de kandidaat of medewerker en de behoeftes en vraag vanuit de organisatie.

De cast van Nuflex

 

Onze interim-professionals spelen de hoofdrol bij NuFlex

 

Zij steken de handen uit de mouwen bij gemeenten in heel Nederland. Daarin worden ze actief ondersteund door onze medewerkers op kantoor. Samen zorgen we dat onze interim-professionals het beste uit zichzelf kunnen halen. Maak kennis met de verschillende rollen.

1 De regiomanager

Onze regiomanager kent de gemeenten in zijn regio – noord, midden of zuid – als geen ander. Hij weet precies wat er speelt in overheidsland, herkent de problematieken en uitdagingen, en is een betrokken sparringpartner voor gemeenten. De regiomanager kan op strategisch niveau meedenken over oplossingen voor de arbeidsvraagstukken waar een gemeente mee worstelt. Bij een aanbesteding is hij het eerste aanspreekpunt, zowel bij de implementatie als tijdens de dienstverlening. Met kennis van zaken sluit hij aan op de specifieke vragen van de lokale overheid. Is er eenmaal duidelijkheid over de hands and brains die nodig zijn, dan schakelt hij de recruiter in om passende professionals te zoeken.

2 De recruiter

De juiste professional op de juiste plek: dat is waar onze recruiter voor gaat. Zoals de naam al zegt: zij is degene die nieuwe professionals werft. Logisch dus dat zij een ijzersterk netwerk heeft met linkjes door het hele land. Als het nodig is, zet ze campagnes in om passende mensen te vinden. Regelmatig zitten er open sollicitaties in haar mailbox, want mensen weten NuFlex te vinden. Ook via onze interim-professionals komen we regelmatig in contact met nieuwe, talentvolle krachten.

3 De HR backoffice specialist

Contracten op orde maken, verloning en facturatie, uren verwerken, verlofsaldi bijhouden … Bij het detacheren van interim-professionals komt veel administratie kijken. Gelukkig wordt dat allemaal tiptop geregeld door de HR backoffice specialist. Zij houdt ook in de gaten of iemand een trede omhoog moet, of afspraken juridisch goed vastgelegd zijn en ga zo maar door. Hierdoor weten onze klanten en onze interim-professionals dat de zaken correct geregeld zijn.

4 De interim-professional

De gedetacheerde medewerker – de ‘interim-professional’ – staat voorop het toneel. Onze klanten kennen hem of haar als Randy, Rens, Floor – noem maar op. Dat kan in allerlei functies zijn: van medewerker Burgerzaken tot communicatieadviseur. Maar ook al is er heel veel variatie in functies, de gemene deler is dat onze interimprofessionals flexibel, vakbekwaam en betrokken zijn. En ook al zijn ze gedetacheerd, ze staan er niet alleen voor. Elke professional maakt deel uit van de community die NuFlex heet: een netwerk van collega’s die elkaar kennen, op elkaar kunnen terugvallen en van elkaar leren. Samen vormen ze een solide pool van betrouwbare en plezierige medewerkers.

5 De talentmanager IP

De talentmanager IP is dé sparringpartner voor onze interimprofessionals (IP’ers) in het veld. Hij zorgt dat de gedetacheerde professionals tot hun recht komen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Zoekt een professional meer uitdaging? Dan denkt de talentmanager mee over functie-uitbreiding of opleidingskansen. Heeft iemand het gevoel dat hij niet op de juiste plek zit? Dan checkt de talentmanager welke opties er zijn. Periodiek gaat hij met elke interim-professional om tafel om samen de balans op te maken: hoe sta je in je functie, waar wil je aan werken, waarin wil je je ontwikkelen? En op bijzondere momenten in het leven van onze professionals is hij er met een persoonlijk kaartje of een bos bloemen.

6 De talentmanager YP

Wat de talentmanager IP is voor onze interim-professionals, is de talentmanager YP voor onze young professionals (YP’ers). Deze – meestal jonge – mensen volgen bij ons een traineeship van één jaar. De talentmanager is hun rots in de branding. Zij werft de young professionals en zorgt dat ze soepel instromen in het opleidingstraject. Tijdens de opleiding is ze een betrokken mentor en houdt ze nauw contact met de docenten. Als de trainees na hun interne opleiding werkervaring gaan opdoen, is de talentmanager als coach aan de zijlijn aanwezig. Zit het traineeship erop, dan helpt ze de young professionals met de overstap naar het werkveld.

7 De labeldirecteur

De directeur werkt samen met het team aan mooie resultaten en de groei van NuFlex. Ze heeft een scherp oog voor de strategische doelen en koerst op de stip aan de horizon. Ze stuurt de verschillende rollen aan, houdt het team bij elkaar en zorgt dat iedereen kan doen waar hij of zij plezier in heeft en goed in is. Daarom steekt ze ook veel tijd in het begeleiden, binden en boeien van onze medewerkers op kantoor en onze interim-professionals, door aandacht te geven aan het opleidingshuis, vitaliteitsbeleid, talentmanagement en de professionalisering. Want als je goed met je medewerkers omgaat, kunnen ze tot hun recht komen en het beste uit zichzelf halen. Dat levert het mooiste werk op.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.