Mark Jager | Gemeente Gooise Meren

Klanten aan het woord – 23 Jun 2022 door Nick Booston

“Sinds twee jaar werk ik voor de gemeente Gooise Meren, daarvoor zat ik bij de gemeente Zaanstad. Die laatste gemeente telde ruim tweeënhalf keer zoveel inwoners, maar Gooise Meren is niet minder dynamisch. Het is een fusiegemeente van Bussum, Naarden en Muiden – in 2016 gingen de drie samen. Zo’n fusie betekent natuurlijk een samenvoeging van culturen en werkprocessen, dat neemt veel tijd in beslag. De gemeente is dus volop in ontwikkeling.”

“Ik sta als manager aan het hoofd van de afdeling Burgerzaken/Frontoffice. We verzorgen alle eerstelijnscontacten via telefoon en publieksbalie. Daarnaast doen we ook een deel van de backoffice – zoals het verwerken van Wmo-aanvragen – en nemen we de postkamer voor onze rekening. Het team telt zo’n 45 fte.”

“Eigenlijk heb ik bijna altijd één of twee ingehuurde krachten. Deels als vervanging voor langdurige ziekte, maar vooral voor piekmomenten. Ik werk graag met een flexibele schil, zodat je drukke perioden goed kunt opvangen. Meestal gaat het dan om kortdurende inhuur, van één tot drie maanden. Typische pieken zijn er rond het versturen van de WOZ-aanslagen, bij vernieuwing van de parkeervergunningen en rond de zomer met paspoorten en rijbewijzen.”

“Voor mij is NuFlex een logische keuze bij inhuur. Er zijn maar een paar detacheringsbureaus in Nederland die specialist zijn in Burgerzaken, NuFlex is daar een van. Het bureau levert snel en de medewerkers zijn goed gekwalificeerd. Ze weten hoe de gemeentelijke processen en systemen werken en draaien binnen één of twee dagen mee als volwaardig teamlid. Dat scheelt me heel veel inwerktijd. Op dit moment heb ik twee medewerkers van hen achter de balie.”

“Vergeleken met vroeger is inhuur nu veel gebruikelijker. We sturen meer op pieken én er is gewoon veel krapte op de arbeidsmarkt. Ik kán wel aan vast personeel komen, maar die mensen moeten meestal vanaf nul opgeleid worden. Dat doen we overigens ook: binnenkort starten we een eigen traineeship. Maar als ik snel gekwalificeerd personeel nodig hebt, werkt inhuur heel goed.”

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.