Marianne Luesken | Gemeente Lansingerland

Klanten aan het woord – 23 Jun 2022 door Nick Booston

"NuFlex heeft aan een paar woorden genoeg"

“Lansingerland is een groeigemeente in Zuid-Holland, met flink wat opgaven. Onze gemeente profileert zich op wonen, werken en recreëren. Omdat we midden in de Randstad liggen, is de bouw van voldoende betaalbare woningen echt een issue. We zijn ook koploper als het gaat om glastuinbouw, met verschillende innovatieve organisaties in onze gemeente. En tegelijk wordt er veel gerecreëerd, want we hebben een mooie, groene leefomgeving.”

“Ik ben verantwoordelijk voor het aansturen van personeel op Publiekszaken en Burgerzaken. Daaronder vallen bijvoorbeeld onze receptie en publieksbalie, onze gastvrouwen en -heren en ons service contactcentrum. En niet te vergeten onze twaalf buitengewoon ambtenaren burgerlijke stand. (lachend:) In een groeigemeente wordt veel getrouwd!”

“Een deel van mijn team bestaat altijd wel uit ingehuurd personeel – vooral om ziekte op te vangen. In de corona tijd speelde dat natuurlijk sterker. Er vielen vaak mensen uit omdat ze vanwege verkoudheidsklachten thuis moesten blijven. Gelukkig kon ik dan terugvallen op NuFlex: ze hielpen me snel aan de juiste mensen. Ik ken de organisatie al lang en de samenwerking is altijd goed. Mijn accountmanager bij NuFlex heeft in het verleden dezelfde functie gehad als ik nu heb: hij heeft dus aan een paar woorden genoeg en snapt precies wat er nodig is.”

“Ik huur lang niet altijd ervaren interimprofessionals in, we kiezen juist vaak voor jonge trainees van NuFlex. Na hun basisopleiding worden ze bij ons gedetacheerd en kunnen ze werkervaring opdoen. Dat werkt echt goed. Ze zijn heel flexibel en kunnen makkelijk inspringen, ook in vakantieperiodes. Bovendien zijn ze gemotiveerd en leergierig, het is superleuk om met hen te werken. Alleen al dit jaar heb ik er meer dan tien gehad. Soms gaat het ook om jongeren die de ambitie hebben om door te groeien naar een vaste baan bij ons of bij een andere gemeente. Dat is heel welkom, want het blijft een uitdaging om vakspecialisten te vinden.”

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.