Trainee Paulina Quiavuazoa aan het woord

Paulina is in juni gestart met het NuFlex traineeship Burgerzaken. Ze vertelt in dit interview wat haar in het bijzonder aanspreekt aan NuFlex, hoe de eerste opdrachten bij gemeente Dordrecht eruitzagen en naar welke functie ze graag zou willen doorgroeien.

Waarom koos je voor burgerzaken?
Ik houd ervan om mensen te ondersteunen bij problemen en te kijken hoe we een oplossing kunnen vinden voor het probleem, dat geeft mij voldoening. Ik heb dus echt wel affiniteit met het helpen van mensen. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende bedrijven waarbij je hulp kunt verlenen aan mensen. Maar ik heb de opleiding Sociaal Juridisch Dienstverlening gedaan aan het hbo en daarbij had ik te maken met verschillende rechtsgebieden. Daarbij kwam ik ook op een bepaald moment in aanraking met het rechtsgebied waarbij je reisdocumenten moet verstrekken. Ik vind het leuk om te weten wanneer iemand recht heeft op een reisdocument. Dat vond ik zo interessant dat ik wist dat ik graag bij de gemeente wilde gaan werken.

Wat sprak je aan bij NuFlex?
Aangezien ik geen werkervaring had bij de gemeente, was het moeilijk om rechtstreeks op een vacature bij een gemeente te solliciteren. Uiteindelijk ging ik bij NuFlex solliciteren omdat het met een traineeship makkelijker was om bij de gemeente binnen te komen. De keuze om voor NuFlex te gaan was gemakkelijk voor mij, omdat hun visie overeenkomt met wat ik belangrijk vind. Ze kijken naar wat je ligt qua werk, ze kijken naar het talent van ieder individueel persoon. Zoals zij zeggen ‘ieder heeft zijn eigen talent en er wordt gekeken welke match er is per persoon’ en dat bevalt mij wel. Het is niet dat je ingewerkt wordt en vervolgens zomaar ergens bij een bedrijf geplaatst wordt. Ze kijken heel bewust of er een match is tussen beide partijen en dat vind ik een heel prettig idee.

Hoe ervaar je het traineeship tot nu toe?
Het traineeship bevalt mij prima. Ik heb het 2 maanden lang gevolgd en nu ben ik aan de slag bij gemeente Dordrecht. Het spreekt mij aan dat je eerst kennis en theorie krijgt vanuit NuFlex om bij de gemeente aan de slag te gaan. Door deze theorie vooraf, is het gemakkelijker om ingewerkt te worden in de praktijk en kun je ook sneller daadwerkelijk aan de slag.

Hoe zien de eerste opdrachten uit waar je nu mee bezig bent en hoe ervaar je die?
Ik zit achter de balie en help mensen bij het aanvragen van reisdocumenten, zoals een ID of paspoort. Het werk bij de gemeente Dordrecht en mijn collega’s daar vind ik superleuk. Iedereen helpt me altijd wanneer nodig.

Naar welke functie of welk specialisme zou je willen doorgroeien binnen Burgerzaken?
Ik zou over een half jaar of jaar willen doorgroeien naar specialist in het aanvragen van reisdocumenten. Je hebt bijvoorbeeld mensen die een verblijfsvergunning aanvragen en die de Nederlandse nationaliteit willen aannemen. Ik help ze dan met alle administratie en het in orde maken van verschillende documenten. Óf ik zou een functie willen hebben bij de backoffice. Ik zit nu even te kijken en ontdekken wat ik zelf het leukste vind.

Zou je NuFlex en het traineeship aanbevelen?
Ja ik zou het zeker aanraden! De visie van NuFlex is heel goed vind ik: kijken naar het talent van het individu en vragen en ontdekken wat een persoon nou écht leuk vindt om te doen? Kunnen we een match vinden? Als ze een bedrijf voor je vinden en het bevalt niet, kijken ze wat ze verder voor je kunnen doen. Ze zien jou echt. Je bent niet zomaar een nummer, maar ze willen echt een functie bij een bedrijf vinden dat past bij jou en waarin jij kan doorgroeien. Daarnaast vond ik de basistrainingen heel leuk, omdat je veel kennis opbouwt.

Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Paulina?
Heb je ook interesse om een traineeship bij NuFlex te volgen? Meld je aan voor het traineeship! Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Dan gaan we daarna samen aan de slag om je op te leiden en een gemeente te vinden die bij jou past.